Praktijkvoorbeeld: Autogarage Volkel

Autogarages hebben over het algemeen meerdere wagens in de garage of op het terrein staan. Dit maakt een autogarage een interessante locatie voor inbrekers. Een mogelijke indringer in een zo vroeg mogelijk stadium detecteren is voor een autogarage daarom van groot belang. Obtrasec BV heeft een autogarage in Volkel voorzien van radar detectie op het buitenterrein.

Praktijkvoorbeeld: Helmond

Veel beveiligingssystemen beperken zich tot bewaking van het pand. Dat is goed, maar beter is het om het omliggende terrein te bewaken. Zien te voorkomen dat er iemand bij het pand komt om vervolgens schade aan te richten, of erger nog inbraak. Daarom heeft Obtrasec BV op een locatie in Helmond een bestaand beveiligigngssysteem uitgebreid met camera in combinatie met radar.

Obtrasec sluit aan bij het Azena platform

De Obtrasec Control Software is vanaf nu beschikbaar in de application store van Azena. Met deze app ontstaat een plug-and-play systeem waarbij radar modules eenvoudig toegevoegd kunnen worden aan bestaande en nieuwe camera systemen.

De voordelen van radar detectie

Beveiling van terreinen, met name bedrijfsterreinen, staat nog in de kinderschoenen. Vaak wordt dit met camera’s gedaan die reageren op beweging. Het probleem daarbij is dat een camera naast indringers ook reageert op bijvoorbeeld insecten voor de lens, weersinvloeden of andere veranderingen van licht voor de camera. Radar heeft daar geen last van.

Hoe werkt een radar?

Radar is een acroniem voor Radio Detection And Ranging. Doormiddel van het uitzenden en ontvangen van radiogolven wordt een omgeving afgezocht naar objecten.