Obtrasec sluit aan bij het Azena platform

De Obtrasec Control Software is vanaf nu beschikbaar in de application store van Azena. Met deze app ontstaat een plug-and-play systeem waarbij radar modules eenvoudig toegevoegd kunnen worden aan bestaande en nieuwe camera systemen.

Azena verbindt camera fabrikanten, applicatie developers, installateurs en eindgebruikers doormiddel van en open platform applicatie store waar meer dan honderd applicaties aangeboden worden. Met een paar klikken wordt de applicatie direct geïnstalleerd op beveiligingscamera’s die gebruik maken van het Azena Operating System.

Obtrasec Control Software

De Obtrasec Control Software (OCS) is de interface tussen de radar modules en de gebruiker. Met de OCS kunnen diverse radar instellingen middels een Graphical User Interface (GUI) aangepast worden.

Door gebruikt te maken van het Azena platform opent er voor Obtrasec een netwerk om haar radar oplossing verder uit te rollen. Door middel van het operating system kan de OCS direct op de daar voor geschikte beveiligingscamera’s geïnstalleerd worden die gebruik maken van het Azena operating system. Hierdoor dient er alleen nog maar een radar module geïnstalleerd te worden en is er geen externe control unit meer nodig.

Dit betekent niet dat andere camera’s uitgesloten worden. Naast camera’s is er ook een AI-Box met het Azena operating system waar de Obtrasec Control Software op geïnstalleerd kan worden. Dit betekend dat de elk bestaand IP camera systeem uitgebreid kan worden met de radar modules van Obtrasec. Hiermee kunnen deze bestaande camera systemen nog intelligenter gemaakt worden voor nog meer betrouwbare detecties.

De Obtrasec Control Software applicatie is hier te vinden.