De voordelen van radar detectie

Beveiling van terreinen, met name bedrijfsterreinen, staat nog in de kinderschoenen. Vaak wordt dit met camera’s gedaan die reageren op beweging (verandering van pixels binnen het zichtveld van de camera). Het probleem daarbij is dat een camera naast indringers ook reageert op bijvoorbeeld insecten voor de lens, weersinvloeden of andere veranderingen van licht voor de camera. Radar heeft daar geen last van, een radar reageert alleen op een daadwerkelijk object wat binnen bereik komt. Dat is het grote voordeel ten opzichte van cameras’s in beveiligingsapplicaties.

Bewegingsdetectie

Bewegingsdetectie functies op beveiligingscamera’s zijn een ideale oplossing in het verbeteren van de kwaliteit van de verzamelde data. Wanneer er alleen opgenomen wordt wanneer een beweging wordt gedetecteerd is er minder opslagruimte nodig voor de opslag van het video materiaal. Daarnaast kan er bij een bewegingsdetectie direct een alarm uitgegeven worden door de camera. Er zijn echter ook nadelen aan deze vorm van detectie, met name bij terrein beveiliging buiten. Omdat camera’s beïnvloed wordt door onder andere weersinvloeden en insecten worden er veel valse alarmen afgegeven, zowel vals positief (false positives) als vals negatief (false negatives). Met als gevolg dat een beveiligingsdienst vaak voor niets op pad moet om de alarmmelding te verifiëren.

Regen
Schaduw
Spinnenweb

Radar detectie

Radar ondervindt geen hinder van deze factoren. Daarnaast is het ook mogelijk om bewegingen van kleine objecten als vallende bladeren en vogels en zelfs kleine dieren uit te filteren. Dit zorgt ervoor dat een radar alleen een alarm geeft wanneer er werkelijk een relevant ongewenst object (bijvoorbeeld een indringer) op het terrein aanwezig is. De alarm meldingen die binnenkomen zijn hierdoor betrouwbaar en altijd relevant voor een eventuele opvolging door een beveiligingsbedrijf.

Hierboven een mooi voorbeeld. De camera met bewegingsdetectie geeft meldingen op de rook uit de schoorsteen (de rode rasters in het camerabeeld). De alarmmeldingen die hieruit voort komen zullen genegeerd worden door een meldkamer, dus ook wat er achter de rook plaatsvindt. Radar detecteert personen achter de rook wel, dit betekent dat de alarmmelding van een radar wel degelijk relevant is. Ook wanneer het op beeld niet goed te zien is.